Bitki wolowe czym doprawic

Lub zapewne żyć rzecz smaczniejszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie pełny i jedzący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, wymaga być dobrze roztłuczony - na tyle, by mięso było się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i wraz nie tak szybko, by kotlet nie był za wysoki, inaczej wyda na soczystości. Więcej w sukcesie bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w normalnej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do mięsa, by osiągnęło odpowiednią grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do ciała, jakim będziemy mogli sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. A przy znaczniejszej dawki kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo gdy używamy do nich ciało nieco gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i to, gdy przyrządzamy kotlety w domach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością daje się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można szybko zdjąć z grup, ponadto tłuczek do ciała jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego też, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w masowej liczbie, albo z twardego mięsa, oszczędźmy sobie grup i zainwestujmy w profesjonalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo popularna w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na pełnej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by wszystkie swoje steki były podzielone równomiernie, szybko i łatwo, więc nie ma pozytywniejszego wyjścia, jak właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje to taki istotny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem łatwym w obsłudze, w jedzeniu w czystości, i nie przesadnie kosztownym, kiedy potrafiło się zdawać.